четвер, 10 грудня 2009 р.

Швейцарці молодці 2

Коли в іспанцях прокинеться дух реконкісти?

Испания потрясена: "Настали времена шариата". Иностранная пресса о событиях в России и в мире. Поиск по СМИ. Архив новостей.: "Иммигрантку из Марокко, обвиненную в адюльтере, похитили и предали суду шариата, пишет Джан Антонио Ориги в статье, напечатанной в газете La Stampa.

Шариат, как выяснилось, действует и в Европе: женщин-мусульманок судят и приговаривают к смерти за супружескую измену. Существует даже 'религиозная полиция' - Hisba. И это в Испании, где правительство возглавляет социалист Сапатеро, где действуют 800 мечетей и построено 14 минаретов, где с 2005 года Коран преподают в четырех областях, и даже существуют интернет-курсы для имамов, возмущается корреспондент.

Поводом для скандала послужила история Бошры, 30-летней марокканки, которая нелегальным путем приехала в Испанию. Она забеременела и была приговорена к смерти 20 'талибами'. Эта история произошла в Каталонии, где по статистике самый высокий процент иммигрантов по стране - 15,9%, в большинстве это марокканцы. Бошру, которую обвинили в связи с мужем сестры, похитили 14 марта. Как рассказала чудом уцелевшая марокканка, ее муж Хасан предупреждал, чтобы она не рожала ребенка, которого он называл плодом греха. Но женщина заявила на мужа в суд, обвинив его в угрозах и плохом с ней обращении. После этого она и была похищена в одном из супермаркетов. Ее привезли в какое-то село, где и состоялось судилище: после нескольких часов обсуждений ее и ее будущего ребенка приговорили к смерти."

9 коментарів:

Sandy сказав...

Яка ре­кон­кіс­та? У них су­до­ва сис­те­ма за­й­ня­та ин­шим!

Святослав Денисенко сказав...

реконкісту творить не судова система а здорове суспільство що має енергію до боротьби за виживання

і не бачу у присуді суду нічого дивного. була судова заборона? її слід виконувати. а то сьогодні помирилися, завтра знов побилися. судові заборони просто так не виносять. значить була на то вагома причина.

Sandy сказав...

Сус­пі­ль­с­т­во, в яко­му ка­ра­ють тих, хто не по­ру­шив ні­чи­їх прав, не є здо­ро­вим.

Святослав Денисенко сказав...

якась совкова логіка

"ну і шо що я обгоняв по встрече перетнувши подвійну? зустрічна смуга була вільна, я ж нікому не заважав, за що мене карати, я ж нічії права не порушив?"

судова заборона була прийнята напевно в наслідок численних звернеь в поліцію, виїздів на скандали та бійк. суспільство витратило гроші на те щоб забеспечити жінці захист від агресивного чоловіка. тож та жінка порушує права всіх громадян за чиї гроші утримуються соціальні служби суди та поліція

Sandy сказав...

За­бо­ро­на на­бли­жа­ти­ся на 500 мет­рів є сва­ві­ль­ним рі­шен­ням, про яке ска­за­но в де­кла­ра­ції прав лю­ди­ни. Пра­ви­ла до­рож­но­го ру­ху тут ні до чо­го.

Святослав Денисенко сказав...

добре. а що робити якщо чоловік б'є дружину? посадити його у тюрму? а як вийде? чекати поки знов поб'є а потім знову посадити? не бачу у судовій забороні жодного порушення прав. дуже розумний правоохоронний інститут.

Sandy сказав...

Ну, влас­не так. А як­що дру­жи­ну це не влаш­то­вує, во­на мо­же з ним роз­лу­чи­ти­ся і роз’­їха­ти­ся.

Але в да­но­му кон­к­рет­но­му ви­пад­ку ні­хто ні­ко­го не бив. Лю­ди по­ка­ра­ні за те, що всту­пи­ли у при­ват­ні від­но­си­ни, від яких ні­хто не по­ст­раж­дав. Це і є пер­ший крок до то­та­лі­та­риз­му.

Святослав Денисенко сказав...

The court banned the husband from approaching his wife or attempting to contact her under laws aimed at tackling domestic violence.

все ясно

йдемо далі

люди порушили закон і за це були покарані, якщо закон поганий його слід скасувати. для того є законодавчі органи, референдуми то що. а поки він діє його слід виконувати

Sandy сказав...

Не схо­же, щоб сус­пі­ль­с­т­во вва­жа­ло цей за­кон по­га­ним. З цьо­го я роб­лю ви­сно­вок, що во­но не є здо­ро­вим. Ну а не­здо­ро­ве сус­пі­ль­с­т­во має всі шан­си за­хво­рі­ти. В Іс­па­нії хво­ро­ба вже по­ча­ла­ся — це ша­рі­ат.